Freya

Keep In TouchKennel

Senast uppdaterad: 2020-07-01

Zandrina's Asia

2010.02.27-2017.10.23

Far: Zandrina's Taboo

Mor: SUCH Zandrina's Sunshine

HD: B/B

ED: 0/0

DM: Exon1 N/N Exon2 N/DM

Mentalbeskrivning: MH


Freya var våran första berner, hon kom till oss i april 2010.

Jag minns att jag berättade för Monika på Zandrina's kennel vilka planer jag hade för denna valp, vi skulle gå valpkurs, träna och åka på utställningar, så när det var dags att hämta hem våran lilla hund sa Monika något i stil med "Det är bra att ni vill träna mycket med eran hund, hon verkar vara en tuff tjej". Mycket riktigt, detta var en valp med otroligt mycket energi!


Jag minns så väl när vi var på våran första utställning, det var den första även för mig, Freya var 5 månader och jag var så otroligt nervös, jag kommer knappt ihåg att vi gick in i ringen. Domaren bad oss springa ett varv, två varv, tre varv och Freya bara studsade runt som en gummiboll bredvid mig! Vi fick inte med oss någon rosett från denna utställning, men vad gjorde väl det, jag hade ju världens gladaste valp.


Efter detta åkte vi på några fler inofficiella utställningar tillsammans, Freya är även utställd ett fåtal gånger på officiell utställning där hon har ett Excellent som bäst.

Strömstads brukshundklubb var vårat andra hem under en period. Vi tränade väldigt mycket lydnad. Freya tyckte det var så roligt att få arbeta, dock var hon lite väl övertaggad ibland :) Vi gjorde ett par starter i rallylydnad tillsammans och hon gick även en godkänt anlagsprov viltspår.


Freya var en väldigt pratglad fröken, skällde hon inte för att hon var glad eller uttråkad så skällde hon förmodligen ut en granne, cyklist eller någon som kom på besök... Med sina 30kg och 55cm var hon verkligen en stor hund i en liten förpackning. En sådan stor personlighet, så mycket glädje, så mycket kärlek, så otroligt envis, allt detta i denna lilla bernerkropp.


I augusti 2015 visade det sig att hon fått artros i sina armbågar, hon fick smärtstillande i perioder och detta fungerade bra ganska länge.

Senare började hon även tappa bakdelen och tillslut hade hon svårt att resa sig upp,

då var det helt enkelt inte hållbart längre.

Förutom detta var hon aldrig hos veterinären annat än för vaccinationer.
Sov gott Freya min fina pälsängel, jag saknar dig så

Copyright © All Rights Reserved